Мільйонні розкрадання на будівництві бліндажів: справа пішла до суду

Мільйонні розкрадання на будівництві бліндажів: справа пішла до суду

Фото, відео
Укрінформ
НАБУ та САП скерували до суду справу про розкрадання 2,87 мільйона гривень на будівництві бліндажів у зоні операції Об'єднаних сил.

Таку інформацію оприлюднило НАБУ, передає Укрінформ.

До суду скеровані обвинувальні акти щодо генерал-лейтенанта у відставці та посадовця Донецької облдержадміністрації. Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Як зазначається, унаслідок дій цих осіб держава втратила 2,87 млн грн, а військові у зоні ООС не отримали належних фортифікаційних споруд.

«Слідство встановило, що у 2015 році начальник Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ погодив проєктну документацію, яка не відповідала тактико-технічним вимогам, обумовленим Міноборони, що дозволило приватній компанії на території проведення АТО (ООС) в Донецькій області побудувати фортифікаційні споруди неналежної якості. Слідство вважає, що посадовець діяв свідомо, в інтересах приватної компанії», - йдеться в повідомленні.

У НАБУ додають, що департамент капітального будівництва Донецької ОДА безпідставно прийняв виконані приватною компанією роботи зі зведення бліндажів.

Читайте також: Служба безпеки викрила розкрадання двох мільйонів на будівництві для ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника секретаря РНБО, ексзаступника міністра оборони та в.о. директора департаменту Міністерства оборони - їм інкримінують заподіяння державі збитків у розмірі 17,44 млн грн.

Фото: nabu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-