Російські окупанти збільшили кількість провокацій напередодні ТКГ — штаб

Російські окупанти збільшили кількість провокацій напередодні ТКГ — штаб

Укрінформ
Російські окупанти збільшили кількість провокацій на сході України, здійснивши низку обстрілів позицій Збройних Сил України з напрямку населеного пункту Золоте-5, в тому числі із застосуванням зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“Окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї”, - повідомили в штабі.

Читайте також: Від початку доби у зоні ООС зберігається «тиша»

За оцінкою УССЦКК подібні штучні загострення провокуються найманцями напередодні засідань ТКГ та використовуються як привід для подальшого блокування роботи КПВВ "Золоте", а разом із ним і пункту пропуску "Щастя".

Головною метою загострень є пошук окупантами приводу для висування вимог Українській стороні щодо надання додаткових гарантій безпеки, які буцімто є умовою відкриття зазначених пунктів пропуску, наголосили в пресслужбі.

Водночас українська сторона СЦКК вкотре нагадала, що КПВВ "Золоте" знаходиться безпосередньо на ділянці розведення, де діють безстрокові гарантії безпеки з обох сторін, у зв'язку з чим дії окупантів мають свідомо провокативний характер і понад пів року гальмують процес відкриття КПВВ.

Читайте також: Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних 339 порушень «тиші»

За даними СММ ОБСЄ, в районі ділянки розведення "Золоте" фіксуються й інші порушення з боку НЗФ, пов'язані з перебуванням на ділянці сторонніх осіб, проведення несанкціонованих робіт, перешкоджання роботі БПЛА Місії.

Такі дії ЗФ РФ спрямовані на подальшу ескалацію обстановки в пунктах пропуску, що використовується кремлівськими найманцями як привід для повного або вибіркового обмеження прав громадян на свободу пересування і свободу вибору місця проживання, закріпленого ст. 12 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня внаслідок обстрілу збройних формувань Російської Федерації один український військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-