Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних 339 порушень «тиші»

Місія ОБСЄ нарахувала на вихідних 339 порушень «тиші»

Звіт
Укрінформ
Спостерігачі ОБСЄ зафіксували з вечора 2-го до вечора 4 липня 261 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та 78 - на Луганщині.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №154/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 5 липня.

"У Донецькій області в період із вечора 2-го до вечора 4 липня СММ зафіксувала 261 порушення режиму припинення вогню, включаючи 58 вибухів (2 розриви боєприпасів, 25 вибухів у повітрі та 31 вибух невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Україна в ТКГ завтра порушить питання ескалації в зоні ООС

Як зазначається, більшість порушень сталися в районі на захід і південь від Донецької фільтрувальної станції (15 км на північ від Донецька), на північний схід від н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька), а також у районі на північний захід від н. п. Маяк (непідконтрольний урядові, 19 км на схід від Донецька).

Протягом попереднього звітного періоду Місія зафіксувала на Донеччині 164 порушення "тиші".

Читайте також: Окупанти обстріляли камеру ОБСЄ біля шахти «Жовтнева»

"У Луганській області в період із вечора 2-го до вечора 4 липня СММ зафіксувала 78 порушень режиму припинення вогню, включаючи 37 вибухів невизначеного походження", - заявили в СММ.

Більшість порушень виявлено в районах на північ і південний захід від ділянки розведення в районі Золотого (підконтрольне урядові, 60 км на захід від Луганська).

Як нагадують спостерігачі, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 52 порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-