Цимбалюк зажадав від Росії припинити постачання «глушилок» в ОРДЛО

Цимбалюк зажадав від Росії припинити постачання «глушилок» в ОРДЛО

Укрінформ
Росія мусить припинити постачання систем радіоелектронної боротьби на тимчасово окуповані території сходу України.

Як передає Укрінформ, про це написав у Твіттері Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

“Ще один БПЛА дальнього радіуса дії втрачено СММ ОБСЄ внаслідок глушіння. Поділяємо думку СММ щодо важливості цих БПЛА в її роботі, особливо вночі та в районах з обмеженнями на пересування. Вимагаємо від Росії припинити поставки систем радіоелектронної боротьби на Донбас!", - заявив дипломат.

Як повідомлялося, 29 червня Місія ОБСЄ втратила безпілотник через перешкоди сигналу обох модулів GPS унаслідок глушіння біля підконтрольної урядові України Степанівки Донецької області, недалеко від лінії зіткнення. В Місії заявили, що перешкоди сигналу GPS могли бути створені з будь-якого місця в радіусі десятків кілометрів.

Читайте також: Окупанти глушать безпілотники, щоб звинуватити в цьому українську сторону – штаб ООС

Раніше в СЦКК заявляли, що основні зусилля окупантів при застосуванні засобів РЕБ спрямовані на глушіння сигналу БПЛА безпосередньо над підконтрольною уряду України територією, "що має на меті дискредитацію ЗСУ в очах СММ ОБСЄ та міжнародних партнерів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-