Минулої доби окупанти п'ять разів обмежували пересування місії ОБСЄ

Минулої доби окупанти п'ять разів обмежували пересування місії ОБСЄ

Укрінформ
Протягом доби бойовики російських збройних формувань в ОРДЛО у п’ятьох випадках обмежували свободу пересування СММ ОБСЄ на своїх блокпостах, а також у пункті пропуску на кордоні з РФ біля Ізвариного.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 150/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 30 червня 2021 року.

"На блокпості поблизу блокпоста збройних формувань поблизу н. п. Старомар’ївка (62 км на південь від Донецька) член збройних формувань відмовив патрулю Місії у проїзді на південь у напрямку н. п. Шевченко (непідконтрольний урядові, 69 км на південь від Донецька), пославшись на "вогневу активність у цьому районі", - йдеться у звіті.

При цьому, перебуваючи на блокпості, спостерігачі бачили, як його перетинали інші автомобілі.

На блокпості збройних формувань РФ поблизу н. п. Заїченко (непідконтрольний урядові, 93 км на південь від Донецька) двоє бойовиків знову відмовили патрулю Місії у проїзді на захід у напрямку н. п. Пікузи (кол. Комінтернове; непідконтрольний урядові, 92 км на південь від Донецька) та південь у напрямку н. п. Саханка (непідконтрольний урядові, 97 км на південь від Донецька), пославшись на "накази від командирів" і "міркування безпеки СММ".

"На блокпості збройних формувань поблизу н. п. Староласпа (непідконтрольний урядові, 51 км на південь від Донецька) озброєний член збройних формувань вкотре двічі відмовив патрулю Місії у проїзді до цього населеного пункту, пославшись на те, що "в цьому районі тривають інженерні роботи й роботи з розмінування", - зазначається у звіті.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ виявили близько 100 протитанкових мін поблизу окупованої Веселогорівки

Водночас, перебуваючи на блокпості, спостерігачі бачили, що його перетинали автомобілі.

Крім того, на блокпості збройних формувань РФ у н. п. Приморське (непідконтрольний урядові, 76 км на південь від Донецька) бойовики дозволили патрулю Місії проїхати в південному напрямку лише після орієнтовно 45-хвилинної затримки, пославшись на "міркування безпеки СММ". Перебуваючи на блокпості, спостерігачі бачили, що його перетинали автомобілі.

Читайте також: ОБСЄ зафіксувала, як в ОРДЛО заманюють в «армію» російськими паспортами

"У пункті пропуску на кордоні поблизу н. п. Ізварине (непідконтрольний урядові, 52 км на південний схід від Луганська) озброєний член збройних формувань сказав патрулю Місії залишити цей район, пославшись на «накази від командирів", - повідомили також в СММ.

Як повідомляв Укрінформ, у другому півріччі 2020 року 93% усіх перешкод у роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на сході України сталися у тимчасово окупованих окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО). Упродовж періоду з 1 січня по 20 березня 2021 року також 93% усіх випадків перешкоджань у пересуванні Місії відбулися на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-