Артилеристи тренувались знищувати ворожі танки й піхоту «Рапірами» і ПТРК «Штурм-С»

Артилеристи тренувались знищувати ворожі танки й піхоту «Рапірами» і ПТРК «Штурм-С»

Фото
Укрінформ
Артилеристи Південного угрупування військ тренувалися знищувати піхоту і танки та броньовану техніку умовного противника.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 «Рапіра» та самохідних протитанкових ракетних комплексів «Штурм-С», що входять до складу Південного угрупування військ, тренувалася знищувати піхоту, танки і броньовану техніку.

"Військовослужбовців артилерійського підрозділу підняли за сигналом тривоги. Прибувши до району зосередження, армійці швидко зайняли вогневі позиції в очікуванні техніки та живої сили умовного противника", — повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Навчання артилеристів південного угрупування військ / Фото: mil.gov.ua

За його словами, гармати "Рапіра" і ПТРК "Штурм-С" розгорнулися на танконебезпечному напрямку. Головна ціль тренувань — відпрацювання впевнених та злагоджених дій розрахунків, а також точність виконання завдань в обмежений час.

"На перший погляд може здатися, що сценарій для артилеристів дуже звичний. На цей полігон вони виїжджають щотижня, тому в якійсь мірі алгоритм дій на ньому відпрацьований. Але командування кожного разу намагається змінити цілі та тактичний фон задля поглиблення і вдосконалення навичок ведення сучасного бою", — зауважив Наєв.

Читайте також: Біля Криму артилеристи ОС відпрацювали протидію морському десанту

За його словами, тому і підхід відповідний, і його мета одна — час перебування на полігоні має використовуватися з максимальною ефективністю.

"По суті, це комплекс заходів, коли розгортаються навчальні місця, проводяться заняття зі спеціальної та технічної підготовки. Вважаю, що вкотре мету навчання досягнуто. Особовий склад, попри спеку в полях, як і завжди, із поставленими завданнями впорався", — наголосив Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня у Чорному морі почалися військові навчання SEA BREEZE-2021 і морське патрулювання, організоване Військово-морськими силами України і шостим оперативним флотом ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-