У Чорному морі українські військові відпрацювали маневри за стандартами НАТО

У Чорному морі українські військові відпрацювали маневри за стандартами НАТО

Фото, відео
Укрінформ
Військово-морські сили Збройних сил України у Чорному морі провели тактичне навчання корабельної десантної групи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що до навчання було залучено дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти, морську авіацію та авіацію Повітряних сил.

Воно проводилось у кілька етапів. Зокрема, відпрацювання організації протикатерної оборони українські військові здійснювали з виконанням вправ корабельної десантної групи на полігонах бойової підготовки.

Читайте також: Військові сапери провели навчання біля окупованого Криму

Епізоди тактичного навчання щодо організації маневрування відпрацьовували за сигналами MTP, які використовують країни-члени НАТО.

Читайте також: У Скандинавії cтартували військові навчання Arctic Challenge Exercise

Крім того, українські моряки здійснювали тактичне маневрування, передавання вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо. Також на тлі тактичного навчання було здійснено приймання курсового завдання К2 у МСТР (морський суховантажний транспорт) «Горлівка».

Читайте також: Від катерів Mark VI до ЗРК Patriot, або Яку зброю Київ міг би попросити у США

"Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морських цілях. До епізоду долучались бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність і добрий вогневий показник", — розповів командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш.

До наступного тактичного епізоду «Бій за висадку» долучалась бомбоштурмова авіація Повітряних сил, а також вертольоти вогневої підтримки морської авіації. При залученні корабельно-катерного складу корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ, що діють на приморському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-