Бойовики десять разів порушили «тишу»: поранення отримали троє українських бійців

Бойовики десять разів порушили «тишу»: поранення отримали троє українських бійців

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 21 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, ще два сталися цієї ночі.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС, передає Укрінформ.

"Поблизу населеного пункту Катеринівка окупанти відкривали вогонь з артилерійських установок 122 калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У передмісті Водяного російсько-окупаційні війська два рази здійснили обстріл з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Біля Новоселівки противник двічі вів вогонь з мінометів 82-го калібру", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти з початку доби 5 разів порушили «тишу», біля Водяного гатили з СПГ

Окрім того, поблизу Пісків ворог застосував міномети 82-го калібру та великокаліберні кулемети. У районі селища Луганське окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища Гнутове – ще й зі стрілецької зброї.

"Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів, два військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення та один - бойове травмування. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу, де їм надається необхідна медична допомога", - повідомили у штабі ООС, додавши при цьому, що стан здоров’я українських захисників наразі задовільний.

Читайте також: Окупанти обстріляли українські позиції біля Пісків та Водяного

Станом на 7 годину ранку, 22 травня, зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, однак цього разу обійшлося без поранень:

  • поблизу Пісків окупанти здійснили обстріл з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також великокаліберних кулеметів;
  • неподалік Причепилівки противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Читайте також: У зоні ООС окупанти поранили трьох українських військових

У Штабі кажуть, що на обстріли противника наші військові відкривали вогонь у відповідь, а про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-