Окупанти 19 разів порушували «тишу», стріляли з танків і гранатометів

Окупанти 19 разів порушували «тишу», стріляли з танків і гранатометів

Укрінформ
Минулої доби, 13 травня, в районі операції Об’єднаних сил зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Загинув український військовий.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил у Фейсбуці.

Зокрема, неподалік населених пунктів Лебединське, Гнутове та Павлопіль окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля населеного пункту Новозванівка здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.

Читайте також: Окупанти обстріляли з СПГ підступи до Верхньоторецького та Південного

Також ворог тричі відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, ручних та станкових протитанкових гранатометів поблизу населеного пункту Верхньоторецьке та один раз біля Новоселівки. Із танків, артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї окупанти шість разів здійснили обстріл у напрямку Пісків.

Біля населеного пункту Новотроїцьке російські найманці відкривали вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а біля селища Південне - зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Водяного противник двічі здійснив обстріл з автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів, а біля населеного пункту Луганське - ще й з великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів.

«Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення, несумісне з життям», - йдеться в повідомленні.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські бійці відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також: На озброєння ЗСУ прийняли безпілотник «Лелека»

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Станом на 7 годину ранку 14 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано, поінформували в штабі і додали, що українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-