Терористи на Луганщині планували розпилити хлор у підрозділі ЗСУ

Терористи на Луганщині планували розпилити хлор у підрозділі ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Луганській області викрито терористичну групу, яка планувала розпилити хлор у місці дислокації військовослужбовців Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“За процесуального керівництва Луганської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Об’єднаних сил викрито протиправну діяльність терористичної групи, яка діяла на території Луганської області (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України)", - ідеться у повідомленні.

Учасники групи готували вчинення злочину на одному з об’єктів інженерної інфраструктури Луганської області, де тимчасово дислокується підрозділ ЗСУ. Зокрема вони планували розпилити хлор у приміщеннях, де перебувають військовослужбовці з метою заподіяння шкоди їх життю та здоров’ю.

За результатами проведених слідчих дій злочин вдалося попередити.

Читайте також: Окупанти вивели з ладу відеокамеру ОБСЄ та облаштували біля неї вогневу позицію

У двох учасників групи вилучені засоби і знаряддя для збору та передачі співробітнику так званого "міністерства держбезпеки ЛНР" інформації щодо оборонної сфери. Дані про розташування оборонних об’єктів, позиції ЗСУ і передислокацію військової техніки вони отримували, в тому числі від військовослужбовця ЗСУ.

Організатор групи затриманий. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім учасникам групи та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» 27 квітня внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої один український військовослужбовець загинув, ще троє дістали бойові травмування. Правоохоронці розпочали досудове розслідування, подію кваліфіковано як теракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-