Парламентарі України, Польщі та Литви відвідали КПВВ «Гнутове»

Парламентарі України, Польщі та Литви відвідали КПВВ «Гнутове»

Фото
Укрінформ
У КПВВ «Гнутове» 21 квітня у рамках візиту європейських парламентарів відбулась міжнародна зустріч у форматі «Люблінського трикутника».

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ.

Парламентарі України, Польщі та Литви побували на лінії розмежування, де побачили ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил. У контрольному пункті парламентські делегації ознайомилися з його інфраструктурою та особливостями проходженням громадянами контролю в період карантинних обмежень.

«Військовослужбовці прикордонного загону щоденно перебувають в готовності здійснювати пропуск через лінію розмежування. При цьому передбачені питання дотримання карантинних умов та забезпечення безпеки громадян у разі можливого загострення ситуації. Але наразі функціонування гуманітарного дорожнього коридору заблоковано окупантами», - наголосив начальник Донецького прикордонного загону полковник Валерій Падитель.

Читайте також: Парламентарії Польщі та Литви відвідали Маріуполь

Як повідомлялось, у Широкиному на Донеччині представники трьох парламентів - України, Польщі та Литви - виголосили спільну заяву про підтримку України та засудження агресивних дій Росії, і скріпили цю заяву своїми підписами у розташуванні однієї з військових частин, які тримають лінію української оборони навколо Маріуполя.

Люблінський трикутник — тристороння платформа для політичного, економічного, культурного й соціального співробітництва між Україною, Литвою та Польщею, заснована 28 липня 2020 року. Мета створення платформи – підтримка інтеграції України в Європейський Союз.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-