Наєв: Росія не збільшила кількість авіації на кордоні з Україною

Наєв: Росія не збільшила кількість авіації на кордоні з Україною

Укрінформ
Збільшення кількості літаків і вертольотів навколо державного кордону по всій лінії з боку РФ не відбулось.

Про це сказав під час «Свободи слова Савіка Шустера» в п'ятницю командувач об'єднаних сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Зазначена кількість 330 літаків і 240 вертольотів – це кількість яка була давно. На даний час збільшення авіаційного угруповання вздовж держкордону не було. І система ПВО ЗСУ відпрацьовує відповідні плани реагування саме на таку кількість як раніше», - наголосив він.

Читайте також: Ударні угруповання для ведення бойових дій з боку РФ наразі не створені - Наєв

Наєв повідомив, що нині у зв’язку з можливими провокаціями сплановано маневрування сил і засобів протиповітряної оборони та висування їх на ті чи інші напрямки. Він висловив припущення, що вся кількість авіації не буде залучена, тому що у РФ є інші проблеми.

«На відповідні напрямки направлені сили та засоби, щоб врівноважити відповідно сили наші та сили ЗС РФ, щоб ситуація була контрольована і стабільна. Ми це робимо, це наша робота», підкреслив командувач об'єднаних сил ЗСУ.

Читайте також: Рішення РФ перекрити Керченську протоку не несе загроз для кораблів ЗСУ - Наєв

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-