Українські артилеристи готуються до міжнародних навчань Dynamic Front–2021

Українські артилеристи готуються до міжнародних навчань Dynamic Front–2021

Фото
Укрінформ
У рамках підготовки до участі в міжнародних навчаннях Dynamic Front – 2021, на Київщині тривають бойові стрільби артбатареї гармат 2А36 «Гіацинт-Б» артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича.

Як передає Укрінформу, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Активна фаза міжнародних навчань з бойовою стрільбою для українських артилеристів відбудеться в Польщі з 11 по 18 травня.

«Головне завдання — взаєморозуміння представників артилерії різних армій на одному театрі бойових дій з можливістю керування з багатонаціонального штабу. Тобто під час навчань відпрацьовуватимуть різні питання сумісності, наприклад, коригувати вогонь будуть військовослужбовці з однієї країни, а вести вогонь військовослужбовці з іншої», — повідомив пресофіцер бригади Олег Калашніков.

Артилеристи відпрацьовують виконання занять із бойової стрільби перед міжнародними навчаннями/ Фото: Міноборони України

Як зазначається, багатонаціональні навчання відбудуться незабаром відразу на трьох умовних театрах воєнних дій: у Німеччині, Польщі та Туреччині.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Військова діяльність РФ біля кордонів України не схожа на навчання

Також у бригаді зазначають, що наразі триває вже завершальний етап навчальних дій чергової батареї у разі загострення збройного конфлікту. Все відбувається на тлі тактичних навчань, на яких відпрацьовують дії артилерійської батареї в наступальній (контрнаступальній) операції.

Загалом на полігоні військові, з якими працюють канадські інструктори, перебувають протягом місяця. Під час співпраці відбувається обмін практичним досвідом, ознайомлення з деякими нюансами роботи артилерійських підрозділів армії Канади.

Читайте також: СБУ проведе масштабні навчання біля кордону з Росією

Активна фаза міжнародних навчань з бойовою стрільбою для українських артилеристів відбудеться в Польщі з 11 по 18 травня. Там Збройні Сили України будуть представлені делегацією з 85 військовослужбовців.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня в Одесі пройшла головна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2021».

Влітку поточного року у північно-західній частині Чорного моря та в Миколаївській, Херсонській, Одеській областях проводитиметься багатонаціональне навчання «Сі Бриз - 2021». Навчання проходитиме з метою підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань зі сприяння безпеці цивільного судноплавства в Чорноморському регіоні із залученням морського, повітряного, берегового та водолазного компонентів.

Читайте також: Росія перекинула на кордони з Україною найбільше військ з 2014 року - Столтенберг

Крім представників Військово-Морських Сил, Повітряних Сил, Сухопутних військ ЗС України та інших складових сил оборони, у конференції взяли участь представники військово-тренувальної місії ORBITAL, військово-морські аташе при Посольстві США та Великої Британії. Решта іноземних учасників, а це представники більше 20-ти країн, долучилися до обговорення в режимі онлайн.

Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання у морі та повітрі, на суші і під водою. До навчання планується залучити 29 країн-членів НАТО та парнерів.

Читайте також: Японія підтвердила намір взяти участь у «Сі Бриз-2021» — Таран

Цього року передбачається значне збільшення складу сил та засобів берегового компоненту, в тому числі зі складу морської піхоти України та США, велика кількість броньованої техніки і артилерії.

До повітряного компоненту планується залучити літаки і гелікоптери з американської сторони та з боку української морської авіації, Повітряних Сил ЗС України, Державної прикордонної служби, а також безпілотні авіаційні комплекси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-