СБУ проведе масштабні навчання біля кордону з Росією

СБУ проведе масштабні навчання біля кордону з Росією

Укрінформ
Служба безпеки України з 14 квітня проводитиме багатоетапні антитерористичні навчання на Харківщині із зосередженням уваги на прикордонних районах.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник пресцентру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула, передає Укрінформ.

«14 квітня СБУ почне багатоетапні антитерористичні навчання на Харківщині. Тренування проходитимуть до кінця травня по всій території Харківської області із зосередженням особливої уваги на прикордонних районах», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Абдули, в навчаннях візьмуть участь підрозділи СБУ, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інші члени Координаційної групи Антитерористичного центру.

«Навчання проходитимуть в умовах максимально наближених до реальних, у тому числі з використанням бойової вогнепальної зброї, військової техніки і радіотехнічних засобів»,- наголосив керівник Координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Харківській області Роман Дудін.

Читайте також: Поблизу Щастя пройдуть антитерористичні навчання

У межах навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу.

У відомстві додали, що СБУ гарантує проведення тренувань у суворій відповідності до вимог чинного законодавства та з безумовним дотриманням прав і свобод людини. Також громадян закликають бути пильними та повідомляти правоохоронним органам про осіб, які проявляють необґрунтований інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, військових об’єктів, будівель органів влади і управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати.

Читайте також: Росія перекинула на кордони з Україною найбільше військ з 2014 року - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Країни-члени ОБСЄ засудили дії Росії щодо перекидання військ до кордонів України та вимагають пояснень у Москви з цього приводу.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-