Японія підтвердила намір взяти участь у «Сі Бриз-2021» — Таран

Японія підтвердила намір взяти участь у «Сі Бриз-2021» — Таран

Укрінформ
Міністри оборони України Андрій Таран та Японії Нобуо Кіші під час зустрічі в Токіо обговорили розвиток двостороннього співробітництва. Японська сторона підтвердила намір взяти участь у міжнародних військових навчаннях, які відбудуться в України в поточному році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Ми домовились про проведення другого раунду українсько-японських консультацій з питань безпеки на рівні високих представників Міністерств оборони та закордонних справ двох країн у форматі «2 на 2» восени 2021 року. Також розглянули можливість організації обміну досвідом військовослужбовців двох країн, зокрема, Сухопутних військ та Сил Спеціальних операцій. Зрештою, японська сторона підтвердила залучення представників Сил самооборони Японії до багатонаціональних навчань на території України «Сі Бриз-2021» та висловила готовність долучитись до навчань «Спільні зусилля-2021», — повідомив Таран.

Як зазначається, Нобуо Кіші підтвердив незмінну позицію Японії, яка поважає незалежність та територіальну цілісність України, і вважає незаконними будь-які спроби змінити ззовні територіальний статус-кво держави.

Своєю чергою Таран запевнив, що Україна поділяє позицію Японії щодо вирішення територіального питання на основі декларації 1956 року, а також необхідності гарантування вільного та безпечного судноплавства у всіх водах відповідно до міжнародних угод.

Як повідомили в пресслужбі, зустріч керівників оборонних відомств двох країн тривала понад дві години.

Читайте також: Японія надала військово-медичним закладам України $3 мільйони - Таран

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр оборони України Андрій Таран обговорив з державним міністром закордонних справ Японії Такаші Уто питання безпеки у Східній Азії та на Донбасі й участь Японії у саміті «Кримської платформи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-