Японія надала військово-медичним закладам України $3 мільйони - Таран

Японія надала військово-медичним закладам України $3 мільйони - Таран

Укрінформ
Міністр оборони України Андрій Таран переконаний, що візит до Японії надасть нового імпульсу розвитку двостороннього українсько-японського оборонного співробітництва.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав у Токіо, передає пресслужба МОУ.

"Ми зацікавлені у співпраці з Японією — членом ООН, G-7, партнером НАТО та США за різними важливими напрямами. Розраховуємо, що взаємодія України та Японії з Альянсом, США та партнерами в ЄС і ООН може створити суттєві умови для протидії багатьом сучасним викликам і загрозам", — наголосив Таран.

Він додав, що Україна вдячна та високо цінує японську допомогу для військово-медичних закладів України, яка загалом з 2016 року склала понад 3 млн. доларів США.

Читайте також: Таран - вперше з візитом у Японії

Очільник українського оборонного відомства відзначив, що наші країни солідарно дотримуються принципу непорушності міжнародно визнаних кордонів, та запевнив, що Україна поділяє позицію Японії щодо статусу «Північних територій» і розв'язання територіального питання на основі декларації 1956 року, а також необхідності гарантування вільного та безпечного судноплавства у всіх водах відповідно до міжнародних угод.

Крім того, Таран повідомив, що Україна планує запросити Японію до участі у новому форматі міжнародної співпраці — «Кримська платформа», метою якої є деокупація Криму.

Читайте також: Таран не зустрінеться з міністром оборони Японії - в українській делегації виявили COVID-19

Як повідомлялося, 16 березня міністр оборони України Андрій Таран перебуває з робочим візитом у Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-