Місія ОБСЄ зафіксувала значне зменшення порушень «тиші» у п'ятницю

Місія ОБСЄ зафіксувала значне зменшення порушень «тиші» у п'ятницю

Укрінформ
Упродовж 9 квітня СММ ОБСЄ зафіксувала 26 порушень режиму припинення вогню у Донецькій та Луганській областях, що є суттєвим зниженням у порівнянні з попереднім звітним періодом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 82/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 квітня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 20 порушень режиму припинення вогню, зокрема 6 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Читайте також: Україна запропонувала ОБСЄ проконтролювати дотримання тиші - Кравчук

Майже всі ці порушення сталися в районах на північ та південь від Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька), а також у районі на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

Як нагадали в СММ ОБСЄ, за попередній звітний період було зафіксовано 378 порушень режиму припинення вогню, деякі з яких сталися на північ від Широкиного.

"У Луганській області Місія зафіксувала 6 порушень режиму припинення вогню (вибухи невизначеного походження)", - зазначається в опублікованому у суботу звіті.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: Дії Росії на кордоні України нагадують 2014 рік

Усі порушення сталися на південь від н. п. Кряківка (підконтрольний урядові, 38 км на північний захід від Луганська), а також у районі на північ від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

За попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 229 порушень режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-