Оголосили підозру офіцеру Держспецзв'язку, який влаштував cтрілянину в потязі

Оголосили підозру офіцеру Держспецзв'язку, який влаштував cтрілянину в потязі

Укрінформ
Прокуратура повідомила про підозру офіцеру спецзв’язку, який вчинив стрілянину в потязі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“Харківською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил затримано та повідомлено про підозру офіцеру спецзв’язку за фактами насильства щодо працівника правоохоронного органу та хуліганства (ч. 1 ст. 345, ч. 4 ст. 296 КК України)”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура наполягатиме на арешті учасника стрілянини у поїзді Костянтинівка–Київ

За даними слідства, двоє офіцерів спецзв’язку, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, їхали в купе потяга сполученням «Костянтинівка – Київ». Один з них, грубо порушуючи громадський порядок, вчинив стрілянину із ввіреної вогнепальної зброї та опір правоохоронцям. Його протиправні дії припинили співробітники спецпідрозділу «КОРД». Постраждалих від інциденту немає.

Стрілка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Іншого офіцера доставили до гауптвахти.

Проводяться невідкладні слідчі дії, зброя у встановленому порядку вилучена. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також: Стрілянина у потязі: офіцерів Держспецзв’язку звільнили з посад

Як повідомляв Укрінформ, вранці 6 квітня в Укрзалізниці заявили, що поїзд № 126 сполученням Костянтинівка-Київ затримується в дорозі на 6 годин у зв'язку зі стріляниною, яку відкрили пасажири у вагоні. Їх затримали із залученням спецпризначенців КОРДу та доставили в Красноградське відділення поліції на Харківщині. Було встановлено, що це двоє офіцерів Держслужби спецзв’язку.

Події кваліфіковані за двома статтями: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Стрілянина у поїзді Костянтинівка–Київ: поліція розповіла деталі

Пресслужба Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку повідомила, що обох учасників події - дипломатичного кур’єра та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень - звільнили.

Фото: gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-