Стрілянина у потязі: офіцерів Держспецзв’язку звільнили з посад

Стрілянина у потязі: офіцерів Держспецзв’язку звільнили з посад

Укрінформ
Офіцерів Держспецзв’язку, які влаштували стрілянину в потязі Костянтинівка - Київ, звільнили з посад шляхом зарахування у розпорядження.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку

«За попередньою інформацією, виконуючи залізничний маршрут Краматорськ – Київ, близько 02 год. 00 хв. 06.04.2021 військовослужбовцями Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку було застосовано вогнепальну зброю в купе потяга №126 сполученням Костянтинівка – Київ. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. 06.04.2021 співробітники Національної поліції затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Стрілянина у поїзді Костянтинівка–Київ: поліція розповіла деталі

Як зазначається, затримання здійснено на території залізничної станції Красноград Харківської області. Уся кореспонденція в наявності, її цілісність збережено, доставляється за маршрутом адресатам, запевнили в пресслужбі.

Крім того, т.в.о голови Держспецзв’язку Дмитро Маковський повідомив, що наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження. «Щодо цього факту проводиться службове розслідування. На цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області», - зазначив він.

За словами Маковського, для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку.

Читайте також: Смерть ветерана АТО у Києві: Прокуратура затримала трьох підозрюваних

Як повідомляв Укрінформ, вранці 6 квітня в Укрзалізниці заявили, що поїзд №126 сполученням Костянтинівка-Київ затримується в дорозі на 6 годин у зв'язку зі стріляниною, яку відкрили пасажири у вагоні. Їх затримали із залученням спецпризначенців КОРДу та доставили в Красноградське відділення поліції на Харківщині. Було встановлено, що це двоє офіцерів Держслужби спецзв’язку.

Події кваліфіковано за двома статтями: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-