Держдеп США вказав на порушення прав людини на окупованих РФ територіях України

Держдеп США вказав на порушення прав людини на окупованих РФ територіях України

Укрінформ
Очолювані Росією збройні формування на сході України та окупаційна російська влада в Криму продовжують чинити суттєві порушення прав людини, які включають, свавільні вбивства, катування й різного роду переслідування.

Про це йдеться в Доповіді Держдепартаменту США щодо дотримання прав людини впродовж 2020 року в розділі, що стосується України, передає Укрінформ.

«У розпаленому РФ конфлікті на Донбасі сили, очолювані Росією, чинили беззаконні та свавільні вбивства цивільного населення, в тому числі позасудові вбивства; викрадення та зникнення людей за допомогою сили; тортури та випадки жорстокого, нелюдського або принизливого поводження чи покарання», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У Донецьку українці не обирали депутатів до Ради вже дев'ять років - Мендель

Серед інших суттєвих порушень прав людини на Донбасі визначені суворі та загрозливі для життя умови ув’язнення; самовільний арешт або затримання; арешти та затримання за політичними мотивами; серйозні проблеми з незалежністю судової влади. Крім того, у звіті вказуються істотні обмеження свободи слова, преси та доступу до інтернету, свободи мирних зібрань та об'єднань; жорсткі обмеження релігійної свободи; серйозні обмеження свободи пересування через лінію зіткнення; обмеження політичної участі, невиправдані обмеження доступу гумдопомоги.

Читайте також: На Донбасі погіршився рівень життя населення уздовж лінії розмежування - місія ООН

Щодо Криму у звіті Держдепартаменту США наголошується, що там продовжували спостерігатися зникнення та викрадення людей; катування та жорстоке поводження, покарання для отримання зізнань, а також переслідування осіб, які не миряться з російською окупацією. При цьому вказується низка порушень прав людини, характерні для тих, що вказані в розділі про окупований схід України.

Читайте також: Кримського татарина четвертий місяць тримають у ШІЗО російської колонії

Нагадаємо: доповідь Державного департаменту США про права людини в країнах світу готується щорічно. Документ охоплює міжнародно визнані індивідуальні, цивільні, політичні та трудові права в кожній окремій країні згідно із Загальною декларацією прав людини та інших міжнародних угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-