Ворожі снайпери у зоні ООС виконують наказ на знищення українських військових - Єрмак

Ворожі снайпери у зоні ООС виконують наказ на знищення українських військових - Єрмак

Укрінформ
Останнім часом більшість українських військовослужбовців на сході України загинули від рук снайперів у результаті свідомого виконання ворожих наказів на знищення.

Про це зазначив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у колонці для інтернет-видання “Лівий берег”, повідомляє Укрінформ.

“Я хочу підкреслити: більшість смертей українських воїнів останнім часом сталися саме від рук снайперів. Це смерті не від випадкових осколків або кимось забутих мін, це результат свідомого виконання наказів на знищення. Якщо протилежна сторона не заявляє про вихід з переговорів і декларує готовність виконувати підписані раніше документи, ми ще раз закликаємо сісти за стіл переговорів в рамках підгрупи ТКГ з безпеки”, - зазначив Єрмак.

За його словами, режим всеосяжного припинення вогню, домовленості щодо якого були досягнути в рамках ТКГ, “діяв досить ефективно” близько п'яти місяців, починаючи з 27 липня 2020 року.

Читайте також: Розвідка розповіла, скільки російських снайперів зараз на Донбасі

“На початку цього року ми спостерігали збільшення провокацій з боку незаконних збройних формувань. На жаль, в останні два місяці маємо наростаючу ескалацію, і українські військовослужбовці змушені точково відповідати на численні обстріли”, - наголосив очільник ОП.

Єрмак підкреслив, що Україна наполягає на поверненні до дотримання досягнутих домовленостей від 22 липня 2020 року про режим повного і всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування, й розповів, що 18 березня на останній відеоконференції політичних радників Нормандського формату закликали негайно скликати позачергове засідання підгрупи ТКГ з безпеки для обговорення цього питання.

Читайте також: Кулеба про Донбас: Якщо Росія погодиться, конфлікт буде завершений за тиждень

“У будь-який час і в будь-якому форматі. Ми також запропонували проаналізувати весь період, протягом якого діяв режим припинення вогню, і ухвалити рішення, які би зробили неможливими снайперські обстріли. Але російська сторона відмовилася провести таке засідання”, - проінформував він.

Єрмак запевнив, що Україна готова в будь-який час зробити все необхідне, щоб перестали гинути наші люди, потрібно виключити снайперську стрілянину і українська сторона готова надати наше докладне бачення відповідних механізмів.

Водночас керівник Офісу глави держави зауважив, що українська сторона продовжує наполягати, щоб “протилежна сторона” виконала домовленості, досягнуті на рівні лідерів держав Нормандське четвірки, про повний допуск представників місії ОБСЄ на окуповані території.

Читайте також: Українська розвідка контролює кожну снайперську групу окупантів - Данілов

Додатково для більш ефективного контролю виконання всього мирного плану, за словами Єрмака, Україна пропонує розширити обсяг завдань і повноважень, а також кадровий склад моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомлялося, протягом минулої доби, 25 березня, у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-