Армія РФ тренується захоплювати міста через психологічні SMS-атаки - Defense Express

Армія РФ тренується захоплювати міста через психологічні SMS-атаки - Defense Express

Укрінформ
Міністерство оборони РФ відзвітувало про успішні навчання з використанням морально-психологічного тиску, під час яких військові тренувалась захоплювати населений пункт за допомогою SMS-розсилок та розкидання листівок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Defense Express.

"Армія Російської Федерації провела доволі незвичні навчання: 96-а окрема розвідувальна бригада 1-ої танкової армії тренувалась захоплювати населений пункт за допомогою SMS-розсилок з безпілотника та листівок. Як йдеться у повідомленні міністерства оборони РФ: "у результаті сильного морально-психологічного тиску і безумовної військової переваги… умовний противник склав зброю і не чинив опору", - повідомляє видання.

Як зазначається, у ході війні на Донбасі російська регулярна армія неодноразово здійснювала подібні SMS-розсилки у спробах вплинути на українських військових. Для цього використовувався комплекс РЕБ РБ-341В "Леєр-3", до складу якого входить декілька БПЛА "Орлан-10" зі спеціальною апаратурою. Це дозволяє не тільки глушити мобільний зв’язок та виявляти мобільні телефони, а й "мімікрувати" під базову сотову станцію, що дозволяє, зокрема здійснювати подібні SMS-розсилки.

Читайте також: Окупанти на Донбасі привели війська у вищий ступінь бойової готовності – розвідка

"Леєр-3" неодноразово був помічений на Донбасі, зокрема і місією ОБСЄ. Також існує інформація про його застосування у Сирії, повідомляє Defense Express.

Як повідомляв Укрінформ, 13 листопада 2020 року Україна виступила з вимогою до Росії надати пояснення з приводу того, як виявлений Місією ОБСЄ російський комплекс радіоелектронної боротьби "Леєр-3" опинився на Донбасі і хто ним керував.

Раніше в СММ ОБСЄ повідомили, що 8 листопада на території аеродрому поблизу окупованого Луганська безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ малого радіусу дії виявив комплекс радіоелектронної боротьби (РБ-341В "Леєр-3").

Читайте також: Місія ОБСЄ за добу нарахувала на Донбасі 44 порушення «тиші»

Місія ОБСЄ вже неодноразово інформувала про виявлення на тимчасово окупованому Донбасі різноманітних типів російських систем радіоперешкод та радіоелектронної боротьби: Р330 "Житель", "Леєр-3" РБ-341В, 1Л269 "Красуха-2", РБ-109A "Биліна", "Репелент-1", "Торн", "Тірада-2" та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-