У Міноборони презентували Книгу пам’яті добровольців

У Міноборони презентували Книгу пам’яті добровольців

Фото
Укрінформ
У Міністерстві оборони України презентували Книгу пам’яті добровольців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

В оборонному відомстві вшанували захисників, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність країни в російсько-українській війні.

У церемонії взяли участь міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник міністра оборони України Ігор Старобінський, заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, представники оборонного відомства, Збройних Сил України та побратими полеглих героїв із добровольчих формувань, а також батьки й друзі захисників.

Під час церемонії вшанування Лапутіна представила Книгу пам’яті добровольців. У ній імена тих, хто добровільно, з перших днів агресії, пішов захищати країну нарівні з солдатами та офіцерами Збройних Сил та інших військових формувань.

"Сьогодні визначна й історична подія, адже спільно з Міноборони ми презентуємо Книгу пам’яті добровольців. У ній наразі є 71 ім’я полеглих героїв, але робота ще триває. Відсьогодні в «Залі пам’яті» вшановуватимуть не тільки солдатів і офіцерів Збройних Сил України, а й добровольців", — наголосила Лапутіна.

"Для нас, батьків загиблих, сьогоднішня подія є історичною. Наш 19-річний син, доброволець, молодший лейтенант Святослав Горбенко загинув 3 жовтня 2014 року під час ворожого наступу до старого термінала Донецького аеропорту. Він пліч-о-пліч воював із військовими 3-го полку спецпризначення ЗСУ. Хлопці для мого сина були побратимами в бою. Ми тримаємося один одного разом із батьками полеглих добровольців і офіцерів Збройних Сил. Особисто для мене ― усі рівні, хто захищав країну", - сказав на церемонії батько загиблого добровольця Сергій Горбенко.

Від імені батьків полеглих захисників Горбенко висловив вдячність усім причетним до створення Книги пам’яті добровольців та додав, що незалежність кожної країни будується на тому, є в ній добровольці чи ні. У нашій же державі добровольці ― найумотивованіші бійці.

Читайте також: У Авакова нагородили 77 добробатівців, які служать у складі ООС

Як повідомляв Укрінформ, 14 березня до Дня українського добровольця Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 97/2021, яким відзначив державними нагородами тих, хто одними з перших стали на захист країни від російського агресора. Так, 67 добровольців нагороджені орденом «За мужність» III ступеня". Більшість з них загинули під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-