ВМС України отримали дослідні зразки ракетного комплексу «Нептун»

ВМС України отримали дослідні зразки ракетного комплексу «Нептун»

Фото
Укрінформ
Дослідні зразки українського берегового мобільного ракетного комплексу із протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун» сьогодні передані до складу Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Анонсовану раніше передачу дослідних зразків «Нептун» привітав міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, комплекси виготовлені в рамках державного контракту між Міністерством оборони України і державним підприємством «Державне Київське конструкторське бюро «Луч».

Дослідні зразки ракетного комплексу «Нептун» передали ВМС / Фото: mil.gov.ua

Вони значно посилять спроможності ЗСУ в Азово-Чорноморському регіоні. Відповідний підрозділ уже сформовано у ВМС України.

Читайте також: Українська армія прийняла на озброєння бронеавтомобіль «Козак-2М1»

«Завдяки спільній роботі оборонного відомства і вітчизняних підприємств вдалося виготовити озброєння нового покоління, що збільшить стримуючий потенціал та підвищить вплив України на морі. Наше домашнє завдання — замкнути «Нептуни», ракетні і патрульні катери, корвети в єдину систему оборони, яка зможе дати відсіч противнику з моря», — наголосив Таран.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня 2020 року Збройні сили України прийняли на озброєння береговий ракетний комплекс 360МЦ «Нептун». Ракетний комплекс здатний знищувати бойові кораблі класів крейсер, есмінець, фрегат і корвет, а також десантні кораблі та транспорти, які діють як самостійно, так і в складі груп. Ракети можуть вражати цілі в складних метеорологічних умовах при активному вогневому і радіоелектронної протидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-