У порт Одеси зайшли чотири кораблі НАТО

У порт Одеси зайшли чотири кораблі НАТО

Фото
Укрінформ
В акваторію Одеського морського порту сьогодні зайшли чотири кораблі Другої постійної протимінної групи НАТО SNMCMG2.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Усі вони пришвартувалися біля одного з причалів Одеського морвокзалу.

"До складу корабельної групи входять флагман - корабель забезпечення S. MEHMET PASA ВМС Турецької Республіки, а також протимінні кораблі AYVALIK ВМС Турецької Республіки, TAJO Королівських ВМС Іспанії, LUPU DINESCU МС Румунії", - йдеться у повідомленні.

Під час візиту планується проведення протокольної зустрічі представників групи з українським командуванням флоту, а також спільні з ВМС ЗС України тренування в акваторії Чорного моря.

Читайте також: Американські есмінці Porter і Donald Cook провели у Чорному морі операцію

"Відвідування закордонних військових кораблів зацікавленими громадянами, у зв’язку з протиепідемічними заходами, не передбачено", - наголошують у повідомленні.

В порт Одеси зайшли чотири кораблі НАТО / Фото: Міністерство оборони України

Друга постійна протимінна група НАТО – одна з морських груп швидкого реагування НАТО, яка складається з командного судна і не більше 7-8 мінних тральщиків. Мета групи — пошук, виявлення та знищення морських мін, а також супровід кораблів і суден через мінні загородження. Група безпосередньо підпорядкована Об'єднаному командуванню ОЗС НАТО (Неаполь).

Читайте також: НАТО не допустить домінування Росії у Чорному моріСтолтенберг

Як повідомляв Укрінформ, після агресії Росії проти України у 2014 році та окупації Криму союзники по НАТО значно посилили власні спроможності у сфері політики стримування та оборони та додатково інвестували у цю сферу суму, що дорівнює 119 мільярдам доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-