Ініціативи Кравчука про автобуси на КПВВ не лишають Росії аргументів щодо блокування - ТКГ

Ініціативи Кравчука про автобуси на КПВВ не лишають Росії аргументів щодо блокування - ТКГ

Укрінформ
Російська сторона знову заблокувала питання відкриття роботи КПВВ на лінії розмежування зі свого боку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі (ТКГ) у Телеграмі.

"Російська сторона знову заблокувала питання відкриття роботи КПВВ зі свого боку, незважаючи на успішний пропуск конвою ООН з гуманітарною допомогою, який відбувся 1 березня через КПВВ «Щастя» та засвідчив повну готовність його до пропуску вантажів та пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський назвав деструктивною позицію Росії, яка блокує КПВВ на Донбасі

Наголошується, що ініціативи, запропоновані главою української делегації Леонідом Кравчуком, надання пасажирського транспорту (автобусів) для здійснення перевезення пасажирів на КПВВ «Щастя» та «Золоте», інших технічних умов для початку сталої роботи пропускних пунктів не залишають аргументів російській стороні, які б могли виправдати її зволікання щодо розблокування зі свого боку роботи КПВВ і допуску українських громадян до адміністративних послуг та фінансової допомоги.

Читайте також: Як працює єдиний незаблокований Росією КПВВ на Донбасі

Представники Української делегації подякували державам-партнерам, насамперед, Франції та ФРН, а також ОБСЄ, які не дозволяють РФ однобічно переглянути Нормандські та Мінські домовленості.

"Такі спроби не матимуть успіху і отримають належну оцінку з боку міжнародного співтовариства. Російська сторона наполегливо йде шляхом подальшої міжнародної ізоляції", - підкреслюють у повідомленні.

Українська делегація нагадує, що лише точне виконання рішень керівництва держав Н4 та відповідних домовленостей, є єдиним та надійним шляхом до мирного врегулювання конфлікту.

Як повідомляв Укрінформ, 2 лютого відбулось чергове, 150-е засідання ТКГ в робочих підгрупах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-