Минулої доби окупанти п'ять разів зривали «тишу» на Донбасі

Минулої доби окупанти п'ять разів зривали «тишу» на Донбасі

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 18 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.

Про це йдеться у ранковому зведенні штабу сил ООС, передає Укрінформ.

"Поблизу Водяного на Приазов'ї, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь в бік наших позицій з мінометів 120-го калібру. На цьому напрямку ворог вдруге за кілька тижнів вдався до дистанційного мінування українських позицій. Так, окупанти закинули 12 заборонених мін ПОМ-2, використавши ПКМ-1. Тричі противник порушив режим припинення вогню і неподалік Авдіївки. Для провокації наших воїнів спершу застосував ручний протитанковий та підствольний гранатомети, а згодом – стрілецьку зброю", - наголосили у штабі.

Читайте також: ОБСЄ за добу зафіксувала понад 80 порушень «тиші» на Донбасі

Там також додали, що на решті ділянок лінії розмежування ситуація залишається спокійною.

При цьому самі постріли окупантів були неприцільними та не несли загрози життю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

"Серед наших захисників бойових втрат та поранень немає. Від початку поточної доби, 19 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша", - кажуть військові.

Читайте також: До Миколая командування ООС роздало дітям Донбасу подарунки

Також повідомляється, що минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1106 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 437 осіб. Через КПВВ «Новотроїцьке» – 136 та 56 осіб відповідно.

"Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5049 транспортних засобів та 4951 особа. Також було затримано 1 особу, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців", - розповіли у штабі.

Як раніше повідомляло агентство, у п'ятницю, 18 грудня, ОБСЄ зафіксувала 24 «Гради» на окупованому Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-