ЄС про

ЄС про "Наводчик-2": Черговий приклад підтримки збройних формувань з боку Росії

Укрінформ
Євросоюз занепокоєний виявленням Місією ОБСЄ біля Луганська сучасного російського комплексу управління БПЛА "Наводчик-2", що є черговим доказом військової підтримки Росією незаконних збройних формувань на Донбасі.

Про це йдеться у заяві ЄС щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, виголошеній під час Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, 19 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні СММ за цінні звіти, які демонструють нам, що відбувається на місцях. Наприклад, ми з занепокоєнням відзначаємо, що 8 листопада міні-БПЛА СММ спостерігав розвідувальний комплекс БПЛА "Наводчик-2" біля міста Луганськ на непідконтрольній уряду території. Ця сучасна військова техніка російського виробництва – черговий приклад військової підтримки збройних формувань з боку Росії", - йдеться у заяві.

Читайте також: На окупованій Луганщині вперше виявили новітній комплекс російських безпілотників

У Євросоюзі закликали Росію "негайно припинити розпалювання конфлікту шляхом надання фінансової та військової підтримки збройним формуванням".

"Також ми залишаємося глибоко стурбованими інформацією про присутність російської військової техніки та військовослужбовців у районах, які контролюють підтримувані Росією збройні формування. Тривалість економічних санкцій ЄС проти Росії пов’язана з повною імплементацією Мінських домовленостей", - зазначається у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, на окупованій частині Луганської області, за 12 км від лінії фронту, вперше за час бойових дій на Донбасі було виявлено новітній російський комплекс "Наводчик-2".

Читайте також: Окупанти на Донбасі атакують безпілотниками — Україна в ОБСЄ

Перші текстові матеріали (без фото) про фіксацію наземної станції управління комплексу «Наводчик-2» з’явилися у звіті СММ ОБСЄ №272/2020 від 14 листопада 2020 року. Там йшлося, що за уточненими даними місії, зразок техніки, який вказали у звіті СММ ОБСЄ №268/2020 від 10 листопада як «комплекс радіоелектронної боротьби РБ-341В «Леєр-3», був пізніше, при детальнішому аналізі, ідентифікований як пункт управління БПЛА «Наводчик-2».

Як повідомляє Іnformnapalm, до складу комплексу входять 7 БПЛА типу "Гранат" різних модифікацій з радіусом дії 10, 15, 25 та 100 км.

"Наводчик-2" призначений для виконання розвідувальних та спеціальних завдань, зокрема для забезпечення координатами цілей дивізіонів гарматної артилерії та РСЗВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-