Вибори на Донбасі відбудуться лише після відновлення контролю над кордоном - Резніков

Вибори на Донбасі відбудуться лише після відновлення контролю над кордоном - Резніков

Укрінформ
Вибори на Донбасі відбудуться тільки за умови відновлення українською владою контролю над українсько-російським кордоном, і не інакше.

Про це віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков сказав у вечірньому ефірі телеканалу "Україна" у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя позиція, і цю позицію висловлює Президент України, керівник Офісу Президента, народні депутати, представники переговорної групи, Леонід Кучма - це неприпустима умова (провести спочатку вибори - ред). Спочатку контроль над кордоном між Україною та Росією з боку українського уряду, після того фінал політичного реагування - врегулювання у якості виборів. І давайте не будемо маніпулювати. Я вам публічно в очі це кажу – спочатку кордон, а потім вибори», - сказав Резніков.

Він зазначив, що як юрист не вважає мінські угоди ідеальними, особливо не погоджується із пунктом, у якому сказано, що спочатку мають відбутися вибори, а наступного дня після виборів починається взяття контролю українського уряду на спільному українсько-російському кордонові, і має бути завершено до повного урегулювання. «Я не сприймаю це. І застосував би саме в цій студії "модернізацію" мінських умов, щоб не сказати їх переписування, якщо взагалі не відмовлятися від них», - сказав урядовець.

Читайте також: Про переговори з підконтрольними РФ бойовиками не може бути мови – Резніков

Раніше керівник Офісу Президента Андрій Єрмак запевняв у тому, що в ОПУ є чіткий план для того, щоб наприкінці жовтня вибори могли відбутись по всій території України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю заявив, що у нього є відчуття можливості проведення виборів на Донбасі восени цього року одночасно з місцевими виборами у всій країні, але не виключає заморожування конфлікту.

Нагадаємо, що чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-