Окупанти знову блокували роботу місії ОБСЄ на Донбасі

Окупанти знову блокували роботу місії ОБСЄ на Донбасі

Звіт
Укрінформ
Бойовики російських окупаційних військ у четвер продовжували забороняти патрулям СММ ОБСЄ доступ на блокпостах уздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляється у звіті Спеціальної моніторингової місії № 103/2020 від 1 травня 2020 року, передає кореспондент Укрінформу.

"Члени збройних формувань продовжували забороняти патрулям Місії доступ на блокпостах уздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях. Ці обмеження перешкоджають виконанню мандата СММ", - йдеться у звіті.

Читайте також: Окупанти знову заважали патрулям ОБСЄ моніторити блокпости на Донбасі

Зокрема, у Донецькій області на блокпості східніше н.п. Кремінець (непідконтрольний урядові, 16 км на південний захід від Донецька) члени російських збройних формувань не пропускали патруль Місії до підконтрольних урядові районів упродовж понад 6 годин, мотивуючи це тим, що "в СММ немає дозволу на перетин".

"Зрештою патрулю Місії дозволили проїхати до крайнього передового блокпоста збройних формувань поблизу н. п. Олександрівка (непідконтрольний урядові, 20 км на південний захід від Донецька), звідки 1 співробітник СММ пішки пройшов до підконтрольних урядові районів. Інші члени патруля Місії повернулися в непідконтрольні урядові райони", - повідомляється у звіті.

Читайте також: Росія не пускає ОБСЄ на окуповану частину Донбасу, щоб говорити "нас там нет" - Цимбалюк

У Луганській області на блокпості російських окупаційних сил південніше мосту біля Станиці Луганської бойовики відмовили патрулю Місії у проході до підконтрольних урядові районів, посилаючись на те, що "блокпост закритий у зв’язку з COVID-19". При цьому, один з бойовиків додав, що команді СММ також не дозволять пройти в протилежному напрямку.

Як відомо, СММ ОБСЄ почала стикатися з регулярними відмовами в доступі на блокпостах збройних формувань при спробі проїзду/переходу в напрямку окупованих районів із 21 березня в Донецькій області та з 23 березня в Луганській області.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-