Лікарні ОРДЛО переповнені хворими на коронавірус - понад 400 випадків

Лікарні ОРДЛО переповнені хворими на коронавірус - понад 400 випадків

Укрінформ
Окупаційні адміністрації на непідконтрольній частині Донбасу приховують реальну інформацію щодо захворюваності на COVID-19: інфекційні відділення переповнені хворими на ГРВІ та пневмонію, а медперсонал зобов’язали під розписку не розголошувати відомості про епідеміологічну ситуацію.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко, відповідаючи на питання щодо поширення коронавірусу на непідконтрольній частині Донецької та Луганської областей.

«Як відомо, нині кількість хворих на коронавірус в Росії перевищила кількість інфікованих в Китаї. Тож під час ротації російсько-окупаційних військ спостерігається і суттєве збільшення захворюваності на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Читайте також: Врегулювання на Донбасі: Громадська рада при МЗС пропонує Зеленському подальші кроки

Окупаційна адміністрація прогнозовано намагається приховати реальний стан епідемічної ситуації. Переважна більшість випадків захворювань, які мають схожі з коронавірусом симптоми, кваліфікуються як пневмонія або гостра респіраторно-вірусна інфекція. Безпосередньо в сфері охорони здоров’я ситуація в окупованих районах Донецької та Луганської областей характеризується тим, що в лікарнях інфекційні відділення переповнені хворими на ГРВІ та пневмонію, фактично відсутні запаси медичних масок, рукавиць та противірусних препаратів, не вистачає профільних медичних працівників і необхідного обладнання. При цьому діючий медперсонал зобов’язали під розписку не розголошувати відомості щодо епідеміологічної ситуації», - повідомив Кравченко.

Він також відзначив, що російське командування при цьому реалізує невідкладні заходи щодо захисту саме військовослужбовців ЗС РФ – усі медикаменти та відповідні засоби направляються передусім на потреби російських військових.

«На даний час на тимчасово окупованих територіях нами зафіксовано понад чотири сотні випадків інфікування COVID-19, хоча за “офіційними даними” окупаційних адміністрацій обліковано лише близько півтори сотні таких випадків», - повідомив Кравченко.

Він додав, що наразі спостерігається суттєве збільшення кількості місцевих мешканців, які висловлюють незадоволення політикою “голів республік” щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції та які не довіряють офіційним даним „держорганів” про реальний розвиток ситуації з розповсюдження пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-