На Донеччині зменшилася кількість порушень режиму припинення вогню — СММ ОБСЄ

На Донеччині зменшилася кількість порушень режиму припинення вогню — СММ ОБСЄ

Звіт
Укрінформ
У СММ ОБСЄ констатували зменшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донеччині та значне збільшення кількості таких порушень на Луганщині.

Про це Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні інформує у своєму щоденному звіті № 95/2020 від 22 квітня.

"Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та значне збільшення кількості таких порушень у Луганській області, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти знову заважали патрулям ОБСЄ вести моніторинг

Зазначається, що спостерігачі СММ ОБСЄ і далі стикалася з відмовами в доступі на блокпостах збройних формувань біля Оленівки в Донецькій області й на південь від мосту поблизу Станиці Луганської в Луганській області.

Уточнюється, що місія продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.

"СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення у районі Петрівського", - наголошується у повідомленні.

Читайте також: Україна ініціювала створення в ТКГ групи для відновлення контролю над кордоном

Зазначається, що місія сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення проведення ремонтних робіт на життєво важливих об’єктах цивільної інфраструктури з обох боків лінії зіткнення, а також робіт із розмінування, зокрема на цвинтарях у підконтрольних урядові районах Донецької області.

"СММ і далі спостерігала за ситуацією, у якій на тлі спалаху COVID-19 опинилося цивільне населення, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та блокпостах збройних формувань у Донецькій і Луганській областях. Патрулі Місії й далі стикалися з обмеженнями свободи пересування в Донецькій та Луганській областях", - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Британія засудила окупантів Донбасу за обстріли на Великдень

Як раніше повідомляло агентство, бойовики російських збройних формувань знову перешкоджали роботі патрулів СММ ОБСЄ на блокпостах у Донецькій і Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-