Генштаб ЗСУ дав рекомендації з протидії поширенню коронавірусу серед військових

Генштаб ЗСУ дав рекомендації з протидії поширенню коронавірусу серед військових

Укрінформ
Генштаб ЗСУ надав рекомендації всім командувачам видів, родів військ (сил), керівникам структурних підрозділів Генштабу та органам військового управління щодо обмежувальних заходів з метою протидії коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

"Збройні Сили України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та збереження здоров’я військовослужбовців … проводять заходи, що обмежують можливість поширення коронавірусу серед військовослужбовців та працівників ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Генштаб рекомендував заборонити службові відрядження посадових осіб до органів військового управління та відряджень за кордон; дозволити державним службовцям (за окремим рішенням) виконувати службові обов’язки за місцем проживання з дотриманням вимог чинного законодавства України щодо збереження державної таємниці та недопущення витоку службової інформації.

Крім того, доручено забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог у службових приміщеннях, здійснювати постійне їхнє провітрювання та моніторинг стану здоров’я підлеглого особового складу; обмежити проведення службових нарад та заходів колективної підготовки; організувати та забезпечити безумовне виконання Плану заходів щодо недопущення занесення і поширення у військових частинах Збройних Сил України випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID2019.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала понад 2,5 тисячі фактів порушення ліній відведення з боку Росії

В пресслужбі запевнили, що усім Збройним Силам України доведені рекомендації, які стосуються застосування гігієнічних правил, обмеження або призупинення участі у навчальних та масових заходах, обмеження або повністю призупинення поїздок до районів підвищеного ризику захворювання, проведення інформаційних заходів у сфері профілактики.

Зазначається також, що Командування Медичних сил наразі адаптується до нових викликів та постійно відстежує ситуацію в ЗСУ.

Нагадаємо: в Україні 14 підтверджених випадків інфікування Covid-19, з них два летальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-