Відсьогодні на пунктах пропуску на Донбасі діють тимчасові обмеження

Відсьогодні на пунктах пропуску на Донбасі діють тимчасові обмеження

Укрінформ
У зв’язку з поширенням на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей випадків захворювання на ГРВІ, збудником яких, імовірно, є коронавірус, у КПВВ з тимчасово окупованих територій з 7:00 7 березня 2020 року вводяться тимчасові обмеження.

Про це нагадує Урядовий портал.

“Усі особи, які перетинатимуть лінію розмежування через КПВВ, будуть проходити процедуру огляду та температурного сканування і в разі виявлення ознак, схожих на симптоми цього захворювання, до таких осіб будуть застосовані обмежувальні заходи, що спрямовані на захист їх здоров‘я та недопущення занесення інфекції на територію України”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, громадян України, які мають реєстрацію на підконтрольній уряду України території, у разі підозри на ураження коронавірусною інфекцією будуть доставляти до визначеного спеціалізованого лікувального закладу. Для цього на кожному КПВВ чергує обладнана машина “швидкої допомоги” з підготовленим медичним персоналом.

У разі виявлення ознак захворювання в осіб, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на території, підконтрольній уряду України, таким особам не буде наданий дозвіл на прохід (проїзд) через КПВВ.

Читайте також: У всіх пунктах пропуску на Донбасі відзавтра мірятимуть температуру

Громадян, які проживають на підконтрольній уряду України території, командування Об’єднаних сил закликає без крайньої потреби не відвідувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області.

Повідомляється, що російсько-окупаційні адміністрації в разі погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованих територіях не зможуть взяти її під контроль через гостру нестачу кваліфікованого медичного персоналу та спеціалізованого обладнання і медикаментів.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-