ОБСЄ зафіксувала майже 200 вибухів на Донеччині та вдвічі менше на Луганщині

ОБСЄ зафіксувала майже 200 вибухів на Донеччині та вдвічі менше на Луганщині

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала у п’ятницю збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області, зафіксувавши 195 вибухів, ще 95 вибухів задокументували на Луганщині.

Про це повідомляється в опублікованому 22 лютого звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"У Донецькій області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також більше вибухів (195), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (90 вибухів)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Берлін засуджує ескалацію на Донбасі і хоче ретельного розслідування

Дві третини порушень режиму припинення вогню, зокрема більшість вибухів, зафіксовано в районах на південний схід від н.п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька), а також у районах на північ і північно-північний схід від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька). 

"У Луганській області СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши також більше вибухів (95), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (27 вибухів)", - повідомили у Місії.

Читайте також: Австрія в ОБСЄ назвала ситуацію на Донбасі найбільшим викликом у регіоні

Як і протягом попереднього звітного періоду, понад половину порушень режиму припинення вогню, зокрема більшість вибухів, зафіксовано в районах на північ і північний схід від н. п. Березівське (непідконтрольний урядові, 53 км на північний захід від Луганська).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-