Червоний Хрест не має повного доступу до ув'язнених на Донбасі — Фріш

Червоний Хрест не має повного доступу до ув'язнених на Донбасі — Фріш

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста наразі не отримав повного доступу до утримуваних осіб в ОРДЛО.

Про це під час конференції "ОБСЄ в Україні в 2019 році" у Києві заявив координатор гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи посол Тоні Фріш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми завжди говоримо про доступ до утримуваних осіб, про безумовний доступ до утримуваних осіб в ОРДО та ОРЛО. На жаль, наразі для МКЧХ цей доступ не став безумовним і обов'язковим - незважаючи, що таке рішення вже було прийнято, і що це питання неодноразово піднімалось в форматі "нормандської четвірки", в форматі двох держав-учасниць "норманської четвірки", на рівні міністерств та найвищому рівні",- заявив Фріш і додав, що йому це вкрай не подобається.

Як повідомляв Укрінформ, в ув’язненні на підконтрольній російським бойовикам території Донбасу, у Криму та у в’язницях РФ залишаються близько 300 українців.

Читайте також: Окупанти вже тиждень блокують доступ ОБСЄ на ділянку розведення під Петрівським

За даними Уповноваженої ВРУ з прав людини Людмили Денісової, ще 115 українських політв’язнів досі перебувають у місцях несвободи на території РФ та тимчасово окупованого Криму. З них 86 осіб — це кримські татари, яких російська окупаційна влада в АР Крим звинуватила в "тероризмі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-