Загороднюк очікує, що Міноборони отримає більше ніж 102,5 мільярда

Загороднюк очікує, що Міноборони отримає більше ніж 102,5 мільярда

Укрінформ
Міністр оборони Андрій Загороднюк сподівається, що бюджет ЗСУ на наступний рік буде збільшено.

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС News Україна.

"Триває бюджетний процес. Нам щонайменше треба триматися того відсотку від ВВП, який був до цього. Силовий блок - це 5,4%, а далі - питання, над яким ми працюємо з РНБО і урядом. Ми розробляємо пропозиції щодо його збільшення. Єдине, що збільшення не має бути однаковим, адже у нас є деякі категорії, які потребують цього більше. Це пов'язано з тим, що експертна складова для деяких категорій набагато більша, ніж для інших. Тобто нам треба утримувати найбільш талановитих та підготовлених", - сказав він.

Загороднюк зауважив, що озвучена цифра бюджету 102,5 млрд не є остаточною. "Це попередні дані. Цей процес триває, тому що є ще нерозподілена сума... Ми думаємо, що загальна сума буде іншою", - сказав він.

Міністр пояснив, що йдеться і про кошти, які закладають для РНБО.

Читайте також: У РНБО пояснили, куди підуть бюджетні 28 мільярдів

Він вважає підхід, коли РНБО отримує більше грошей, а потім вирішує, кому їх давати - нормальним. "Насправді таке було й раніше, РНБО затверджувала об'єми фінансування, просто це робилося до того, як подавалося до Верховної Ради", зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік.

У п’ятницю, 20 вересня, на пленарному засіданні Верховної Ради України міністр фінансів Оксана Маркарова представила проєкт закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-