Українські курсанти пройшли стажування на кораблі НАТО

Українські курсанти пройшли стажування на кораблі НАТО

Фото
Укрінформ
Курсанти Національного університету "Одеська морська академія" пройшли тримісячне стажування на навчальному кораблі ВМС Румунії, який вчора зайшов у порт Стамбулу.

Про це повідомляє Генконсульство України в Стамбулі.

«У стамбульський порт зайшов навчальний корабель Військово-Морських Сил Румунії «MIRCEA», на якому, в рамках співпраці України з країнами НАТО три місяці проходили навчальний курс двоє курсантів Національного університету "Одеська морська академія" - старшина 2-ї статті Роман Буяр та старшина 2-ї статті Михайло Бричкар», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на стамбульському березі українських моряків зустрічав генконсул України в Стамбулі Олександр Гаман з дружиною.

Читайте також: На Житомирщині пройшли навчання в умовах, наближених до бойових

«Наші хлопці успішно пройшли 3-місячний навчальний курс у рамках співпраці України з країнами НАТО. Майбутнє нашого флоту! Вони круті!» - написав генконсул у Twitter після зустрічі з моряками.

На кораблі від України стажування проходили двоє кадетів, але українців на борту було троє. «Третій – Мартін Федорчук, кадет із Португалії, з яким одеські курсанти здружилися і який дуже гордий тим, що народився в Україні», - вказано у повідомленні.

Як повідомлялося, в липні, в Одесі відбулися міжнародні навчання Sea Breeze - 2019. Участь в навчанні взяли близько 30 кораблів, 24 літаки та понад три тисячі військових із різних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-