Кучма заявив, що

Кучма заявив, що "не стріляти у відповідь" на Донбасі — його особиста позиція

Укрінформ
Очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма зазначив, що питання щодо заборони давати відсіч у відповідь на обстріли на Донбасі є його думкою, а не рішенням чинного Президента.

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи ймовірність видачі наказу про припинення вогню у відповідь, передає кореспондент Укрінформу.

"Я не президент. Треба обговорювати таку проблему, я сказав свою думку, я ж не сказав, що є рішення Президента країни чи начальника Генерального штабу. Що давайте вже думати про людей, цивільних, дітей, а війну треба вести військовими засобами і давати відпір, коли ця проблема існує... Ми повинні, поступово переконуючи, що ми, українці, праві, із допомогою всього світу поступово вирішувати цю проблему", - сказав Кучма.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про режим тиші в зоні збройного конфлікту норму "не стріляти у відповідь".

Читайте також: Кучма має пояснити, які вказівки дав Зеленський щодо торгівлі з ОРДЛО - експерт

Спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За словами Сайдіка, ця пропозиція була зроблена представником України на переговорах у Мінську Леонідом Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

За даними прес-секретаря Кучми Дарки Оліфер, на переговорах ТКГ Кучма висловив позицію Президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою, і її треба вирішувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-