Народний фронт просить Зеленського скликати РНБО

Народний фронт просить Зеленського скликати РНБО

Укрінформ
Парламентська фракція " Народний фронт" просить Президента Володимира Зеленського скликати засідання РНБО і обговорити питання відновлення територіальної цілісності України на українських умовах.
Про це заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час виступу з трибуни Верховної Ради в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фракція Народного фронту звертається до Президента України Володимира Зеленського невідкладно скликати Раду національної безпеки і оборони, де обговорити питання відновлення територіальної цілісності України і умови такого відновлення. Хочу повідомити, що це є публічна позиція фракції "Народний фронт", що такі домовленості можуть бути лише на українських умовах", - сказав Максим Бурбак.

Депутат також просить запросити голів фракцій Верховної Ради на таке засідання РНБО.

Максим Бурбак зазначив, що заяви на Тристоронній контактній групі в Мінську, які прозвучали 5 червня, були "досить дивними".

Як повідомлялося, спеціальний представник голови ОБСЄ Мартін Сайдік після чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі в Мінську 5 червня заявив, що ТКГ на наступному засіданні розгляне питання про зняття економічної блокади з ОРДЛО. За словами Сайдіка, ця пропозиція була зроблена представником України на переговорах у Мінську Леонідом Кучмою. Сайдік додав, що її підтримали й представники ОРДЛО, і це питання буде винесено на розгляд засідання економічної підгрупи під час наступної зустрічі.

Читайте також: У Мінську домовилися про розведення сил в Станиці. Сайдік назвав дату

За даними прес-секретаря Кучми Дарки Оліфер, на переговорах ТКГ Кучма висловив позицію Президента України Володимира Зеленського, яка полягає в тому, що економічна блокада Донбасу є проблемою, і її треба вирішувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-