Поранені українські бійці прибули на лікування до Німеччини

Поранені українські бійці прибули на лікування до Німеччини

Фото
Укрінформ
П'ятнадцять поранених українських захисників прибули ввечері вівторка до Німеччини, де вони проходитимуть курс лікування.

П'ятьох з них у госпіталі бундесверу в Берліні зустрічала кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні прибула найбільша група за 4 роки – 15 поранених солдатів, з яких п'ятеро будуть лікуватися в Берліні в клініці бундесверу, п'ятеро – в клініці в Кобленці та п'ятеро в клініці в Ульмі", - розповів посол України у ФРН Андрій Мельник.

Читайте також: На лікування до Німеччини відправили 15 українських військових

Крім того, ще один поранений буде відправлений сьогодні в Гамбург. Він раніше вже лікувався у ФРН і прибув на додаткове обстеження та лікування.

Серед прибулих – солдати, які отримали поранення кінцівок (саме на цьому спеціалізуються берлінські військові медики) у різні роки. Старший з них 1971 року народження, наймолодший – 1993-го.

Ця програма — найбільша, яку Україна має на сьогодні, коли уряд іноземної держави надає таку допомогу. "Важко назвати суму, мова йде про десятки мільйонів євро за останні 5 років", - зазначив посол, додавши, що програма має тривати й далі.

Поранені українські бійці прибули на лікування до Німеччини \ Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Читайте також: З початку року окупанти понад 900 разів обстріляли позиції ООС

Військовий аташе Посольства України у ФРН полковник Володимир Горай уточнив, що всього німецька сторона прийняла на лікування з 2014 року 132 пацієнтів, з яких 21 – поранені на Майдані, інші військові. Частина пацієнтів приїжджала на 2 і навіть 3 рази. Лікування може тривати 2-3 роки, перебування за раз — від 3 до 6 місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-