З початку року окупанти понад 900 разів обстріляли позиції ООС

З початку року окупанти понад 900 разів обстріляли позиції ООС

Укрінформ
З початку поточного року російсько-окупаційні війська здійснили 932 обстріли позицій українських військових.

Про це командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив на зустрічі з делегацію на чолі з Міністром оборони Данії Клаусом Хйорт Фредеріксеном, повідомляє прес-служба штабу ООС.

"Сергій Наєв повідомив, що з початку 2019 року позиції Об’єднаних сил були обстріляні 932 рази, з яких 387 разів – із застосуванням важкого озброєння. Командувач об'єднаних сил продемонстрував данській делегації беззаперечні фото- і відеодокази обстрілів збройними формуваннями Російської Федерації населених пунктів, внаслідок чого постраждали мирні мешканці, було зруйновано будівлі та пошкоджено інфраструктуру", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Наєв також поінформував про небезпеку, якої зазнають місцеві мешканці окупованих та прилеглих територій. "Крім постійних обстрілів населених пунктів, збройними формуваннями Російської Федерації широко застосовується практика мінувань населених пунктів та прилеглих до них територій. Внаслідок цих злочинів, зросла кількість цивільних осіб, які загинули або були травмовані", - цитує Наєва прес-служба.

В рамках перебування делегації в Краматорську, делегацію також поінформували про обсяги гуманітарної допомоги, яку надає Командування об'єднаних сил. Зокрема, завдяки стратегічній гуманітарній ініціативі "Допомога Схід" Об’єднаними силами лише медичним закладам за рік було передано допомогу медичного призначення на загальну суму близько шести мільйонів гривень, організовано лікування дітей із складними захворюваннями у лікувальних закладах за межами району проведення операції, а дітей з населених пунктів, прилеглих до лінії зіткнення, було відправлено на відпочинок у дитячі табори на території України.

Фото: прес-служба штабу ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-