В ОБСЄ відновлять консультації щодо неконтрольованого кордону на Донбасі

В ОБСЄ відновлять консультації щодо неконтрольованого кордону на Донбасі

Укрінформ
Словацьке головування в ОБСЄ готове відновити неформальні консультації між державами-учасницями щодо посилення прозорості на неконтрольованій урядом Україні ділянці українсько-російського кордону.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні Словацькому головуванню в ОБСЄ за готовність відновити неформальні консультації щодо підвищення прозорості на кордоні. Наголошуємо, що питання кордону залишається критично важливим для досягнення сталого і всеохоплюючого перемир’я на Донбасі", - сказав він.

Читайте також: Росія ризикує життям цивільних на окупованому Донбасі - США в ОБСЄ

Український дипломат наголосив, що моніторинг українсько-російського кордону спостерігачами ОБСЄ залишається невиконаним пунктом Мінських домовленостей через позицію Росію. Російські збройні формування на регулярній основі забороняють доступ СММ до пунктів пропуску через кордон. Також бойовики перешкоджають у доступу спостерігачів ОБСЄ і на інших окупованих територіях: з початку 2019 р. кількість таких обмежень була зафіксована у близько 300 випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-