Росія ризикує життям цивільних на окупованому Донбасі - США в ОБСЄ

Росія ризикує життям цивільних на окупованому Донбасі - США в ОБСЄ

Укрінформ
Росія й далі ризикує життям невинних мирних громадян на тимчасово окупованому Донбасі, розміщуючи свої армійські позиції та ведучи вогонь поблизу житлових будинків, шкіл і підприємств.

На цьому наголосив в.о.обов'язків заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Росія і її маріонетки продовжують ризикувати життям невинних мирних жителів. СММ регулярно документує завдання шкоди в громадах, що перебувають під контролем керованих Росією сил, і минулий тиждень не став винятком. Розміщення позицій та ведення вогню Росією поблизу житлових будинків, шкіл і підприємств невиправдано ставить під загрозу місцевих жителів", - заявив він.

Американський дипломат наголосив, що США закликають до негайного відведення забороненої зброї відповідно до Мінських угод.

Читайте також: Євросоюз: окупанти на Донбасі систематично перешкоджають роботі ОБСЄ

"Цивільні особи не повинні стикатися з цими загрозами, однак, Росія, схоже, повна рішучості продовжувати руйнування, які вона ініціювала та продовжувала протягом вже понад п'ять років", - додав Макріс.

Він підкреслив, що Росія озброює та тренує незаконні збройні формування на Донбасі, здійснює керівництво ними та воює спільно з ними проти українських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-