ЗСУ потребують власного інформвидання – громадська активістка

ЗСУ потребують власного інформвидання – громадська активістка

Укрінформ
У Збройних Сил України має бути власний військовий засіб масової інформації, адже від цього великою мірою залежить, як армію сприймають і українські громадяни, і міжнародна спільнота.

Таку думку в ході дискусії “Досвід України у кібернетичній безпеці: захищаючи демократію” висловила громадська активістка, керівник Асоціації сектора безпеки й оборони України Альона Вербицька. Захід відбувся у Брюссельському прес-центрі за сприяння Бізнес Ради Україна-ЄС.

Саме так Вербицька відповіла на запитання кореспондента Укрінформу про ставлення до факту закриття військових видань під час війни під приводом роздержавлення українських ЗМІ.

«Такий військовий засіб інформації обов’язково має бути. Зрозуміло, що військова тематика – це не комерційна. Це не та тематика, яка може активно продаватися або буде самоокупною. Але дуже важливо презентувати спроможності та потужності власної армії, усього сектора безпеки й оборони, як для міжнародної спільноти, так і для українських громадян», - сказала Альона Вербицька. 

Вона підкреслила, що це питання пов’язане з формуванням суспільної  думки щодо Збройних Сил, поваги до військовослужбовців.

Читайте також: Експерти назвали проблеми, які створюють російські ЗМІ на Херсонщині

«Зрештою, це питання престижу військової служби, додаткова мотивація для військовослужбовців бути професійними і фаховими у своїй справі. Як президент Асоціації сектора безпеки й оборони я підтримую створення такого військового видання», - зауважила Альона Вербицька.

Активістка окремо наголосила на тому, що поінформованість українських громадян та міжнародної спільноти щодо розвитку спроможностей ЗСУ, їх реформування та вдосконалення є особливо важливою на етапі, коли Україна здійснює практичні кроки для наближення до Євроатлантичної спільноти, а українські військовослужбовці у бойовому навчанні опановують стандарти НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-