Експерти назвали проблеми, які створюють російські ЗМІ на Херсонщині

Експерти назвали проблеми, які створюють російські ЗМІ на Херсонщині

Укрінформ
Російське телебачення та радіомовлення здійснює негативний вплив у Херсонській області.
Такого висновку дійшли експерти Української фундації безпекових студій та Центру близькосхідних досліджень, повідомляє МІП України в Facebook. За підтримки Мінінформа вони підготували аналітичний звіт «Інформаційний простір Херсонської області: стан, проблеми та шляхи покращення ситуації».

"Експерти окреслили ключові проблеми регіону: відсутність чітко артикульованої інформаційної стратегії та відсутність ресурсів для її впровадження, негативний вплив російського телебачення та радіомовлення з окупованої території, відсутність структури, яка більшою мірою долучається до вирішення інформаційних проблем області", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через знеструмлення телевежі на Луганщині “крутять” пропагандистські телеканали

Також зазначається, що на Херсонщині майже відсутнє представництво великих інформаційних агенцій, загальнонаціональних телеканалів та газет.

«Ситуація обумовлена неготовністю цих суб’єктів інформаційного ринку витрачати кошти на утримання відповідних корпунктів чи представництв (у т.ч. через особливості географічної структури та недоступність віддалених частин регіону), відсутність реальної зацікавленості в подіях регіону», - пояснюється у звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-