Судна ВМС Канади та України на навчаннях діяли злагоджено - канадський командир

Судна ВМС Канади та України на навчаннях діяли злагоджено - канадський командир

Укрінформ
Канадським й українським військовим діяли злагоджено під час проведення спільних навчань у Чорному морі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів Мартін Флует, командир канадського фрегата “Торонто”, який разом із українським судном “Прилуки” взяв участь у навчаннях в Чорному морі.

“Ми залишилися дуже задоволеними результатами навчань, оскільки прекрасно взаємодіяли між собою. Ми запросили кілька українських моряків до себе на борт і надіслали своїх людей на їх судно. Разом ми провели навчання із маневрування, комунікації та стрільби. Усе пройшло чудово, я залишився задоволений співпрацею”, - сказав Флует.

Він додав, що різні стандарти армій України й Канади не перешкодили успішному спільному відпрацюванню завдань. “Поки наша взаємодія відбувається на досить базовому рівні, але НАТО працює із Україною над тим, аби запровадити спільні стандарти та операційні процедури. Процес набуття членства в НАТО передбачає уподібнення обладнання та процесів. Альянс працює над тим, аби підготувати Україну, і хоча взаємодія поки дуже базова, взаємна присутність та спілкування, які ми ведемо, дуже корисні”, - зазначив капітан 2-го рангу.

Читайте також: Фрегати НАТО “Торонто” та “Санта Марія” вже в Одеському порту

Як повідомлялося, канадський фрегат “Торонто” та іспанський “Санта Марія” минулого тижня перебували із кількаденним візитом в Одесі, після чого долучилися до масштабних чорноморських навчань НАТО “Морський щит”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-