Порошенко хоче розсекретити частину оборонного замовлення

Порошенко хоче розсекретити частину оборонного замовлення

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вимагає забезпечити широке використання конкурентних процедур в оборонних закупівлях.

Про це голова держави заявив під час засідання РНБО, повідомляє сайт Президента.

«Маємо ініціювати зміни у законодавчих актах для уникнення надмірного засекречування інформації щодо державного оборонного замовлення», - наголосив Порошенко.

За його словами, це питання було обговорено з міністром оборони і головою СБУ. «Безумовно, закупівля старої, переважно радянської зброї, запчастин та боєприпасів до неї також можуть бути переважно відкритими», - додав він.

Президент також вимагає забезпечити широке використання конкурентних процедур у закупівлях. Петро Порошенко зауважив, що зараз законодавчими актами було надано право Міністерству оборони самостійно здійснювати зазначені закупівлі.

«Водночас відомості про новітні розробки, зокрема у ракетній техніці, і сучасні технології, зокрема інформаційні, і надалі охороняються державою від чужих очей і чужих вух. Тут вже, прошу, вибачайте», - наголосив Глава держави.

Читайте також: РНБО доручила провести аудит і ревізію “Укроборонпрому”

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому. Генеральній прокуратурі, СБУ, НАБУ та ДБР рекомендовано здійснити перевірку і надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель та поінформувати громадськість про результати.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника Секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-