Розвідка США вважає малоймовірним масштабний наступ на Донбасі цьогоріч

Розвідка США вважає малоймовірним масштабний наступ на Донбасі цьогоріч

Укрінформ
Сполучені Штати на підставі аналізу даних розвідки вважають можливим в оперативному плані, однак малоймовірним масштабний наступ на Донбасі в 2019 році.

Про це йдеться в доповіді директора національної розвідки США Деніела Коутса, представленій на слуханнях у вівторок у Комітеті з питань розвідки Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кремль прагнутиме підтримувати та, за можливості, збільшувати свій вплив на країни колишнього Радянського союзу, які, за його твердженнями, перебувають у сфері його впливу", - наголосив глава нацрозвідки Сполучених Штатів.

При цьому він висловив оцінку, що "масштабний наступ з боку України або підтримуваних Росією сил є можливим в оперативному плані, однак малоймовірним у 2019 році". Водночас, зазначив він, прогнозується зростання напруги в Чорному та Азовському морях.

Читайте також: Головний розвідник США попереджає про посилення кіберзагроз з боку Росії

"Росія продовжить свою військову, політичну та економічну кампанію дестабілізації України, намагаючись завадити зусиллям Києва інтегруватися в ЄС та зміцнити зв'язки з НАТО", - підкреслив у своїй доповіді Коутс.

Тим часом перехоплення Росією українських суден у Керченській протоці та затримання моряків і кораблів у листопаді 2018 року "свідчить про готовність РФ обмежити свободу українського судноплавства в цьому районі та чинити політичний тиск на керівництво країни, особливо напередодні виборів в Україні цього року", підсумував глава нацрозвідки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-