Головний розвідник США попереджає про посилення кіберзагроз з боку Росії

Головний розвідник США попереджає про посилення кіберзагроз з боку Росії

Укрінформ
Під час свого виступу в аналітичному центрі Hudson Institute директор національної розвідки США Ден Коутс заявив про зростання кібер-небезпеки для США з боку Росії.

Про це інформує Голос Америки.

Директор національної розвідки США Ден Коутс заявив у п’ятницю про загрозу масштабної атаки на системи США, сказавши, що електронна інфраструктура США «в буквальному сенсі потерпає від нападу». Він також наголосив, що найбільшим порушником є Росія, йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Коутс використав формулювання колишнього директора ЦРУ Джорджа Тенета, який за кілька місяців перед терористичним нападом 11 вересня 2001 року попередив, що «індикатори небезпеки засвітились червоним».

За словами Коутса, Росія, Китай, Іран та Північна Корея щоденно провадять напади: «Ми  перебуваємо в схожій ситуації майже через два десятиріччя (після нападів 2001 року - ред.), і я хочу сказати, що індикатори небезпеки знову засвітились червоним».

Читайте також: СБУ розповіла, як вираховує "руку" ФСБ серед кібератак

На його думку, агресори спрямовують свої дії проти різних цілей, включаючи підприємства, урядові установи місцевого та федерального рівнів, наукові організації та фінансовий сектор, а також об’єкти інфраструктури.

«Всі ці розрізнені дії провадяться з єдиною метою, - заявив посадовець, - скористатися з відкритості Америки, щоб зруйнувати наші довгострокові конкурентні переваги».

Коутс наголосив на значних загрозах з боку Росії. «Я переконаний, що настав критичний час», - заявив він.

З кожним днем посилюються кібернапади з Росії, Китаю, Північої Кореї та Ірану, повідомив посадовець.

Як Росія, так і Китай відкидають звинувачення у кібернападах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-